“Cel puțin PCRM aşa cum este el, are activitate publică, îi cunoaștem trecutul, prezentul, îi cunoaștem oamenii”, a declarat Filat.
Potrivit lui, atunci când au fost preluate funcțiile, aceștia și-au asumat responsabilitatea față de toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv și pentru cei 40%, care au votat pentru PCRM.
De asemenea, liberalul democrat a spus că opoziția joacă un rol important într-o societate democratică. “Eu aș vrea ca în Parlament să am o opoziție politică care ajută până la urmă prin activitatea lor, nu prin boicot sau scandal, dar prin discuții”, a precizat Vlad Filat.
În context, acesta referindu-se la remanierile în cadrul ministerelor și instituțiilor publice, despre care a vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, acestea vor demara din septembrie.
Premierul a promis că va purta discuții cu fiecare șef de instituție în parte, iar după procesul de evaluare la fiecare minister, urmează să solicite remanieri. În acest sens, Filat s-a referit nu doar în instituțiile care au revenit colegilor săi din AIE. „Suntem singurul partid care a făcut remanieri de miniștri din guvernul actual, cu tot respectul pentru cei care nu s-au regăsit în actualul guvern”, a mai spus șeful Cabinetului de Miniștri.
Totodată, Filat a menționat că va prezenta, în calitate de lider al PLDM, un proiect de acord pentru toate partidele din Parlament.
De menționat că, Acordul vis-a-vis de procesul de integrare europeană urmează a fi semnat, implimentarea reformelor, care indiferent de poziția partidelor să aibă o stabilitate politică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE