wordpress.comSpecialiştii moldoveni consideră că norul de cenuşă vulcanică de asupra Moldovei nu va afecta sănătatea oamenilor.
În cadrul unei şedinţe convocate luni, 19 aprilie, de premierul Vlad Filat, Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a declarat că nu există părţi mari de cenuşă care ar putea afecta viaţa oamenilor.
De asemenea, viceministrul sănătăţii, Mihai Magdei a declarat că nu există practic nici un impact asupra sănătăţii oamenilor, cu excepţia unor categorii de persoane care suferă de astmă şi bronşită. Vlad Filat a cerut ca populaţia să fie informată referitor la acest subiect.
O mai mare atenţie a fost acordată perturbării transportului aerian. Conform datelor prezentate, situaţia continuă să fie dificilă la capitolul transport avia. Aeroportul Internaţional Chişinău se află în imposibilitatea de a efectua zboruri cel puţin până astăzi la ora 15.00. Acest termen însă ar putea fi extins în funcţie de datele ce vor parveni pe parcurs. Până acum au fost anulate 46 de zboruri, care au afectat peste 7 mii de pasageri.
Premierul a declarat însă după şedinţă că speră ca transportul aerian să poată fi reluată până la sfârşitul zilei de astăzi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE