Executivul din UTA Gagauz Yeri a adresat o scrisoare către Agenția Națională de Reglementare în Energetică, prin care cere revizuirea tarifelor la energia electrică și gaze naturale, anunță Politik.md cu referire la gagauzinfo.md.
Potrivit sursei, o scrisoare similară va fi transmisă și Guvernului R. Moldova, în persoana primului ministru, Valeriu Streleț. Prin aceste scrisori, autoritățile din regiune solicită o soluționare a problemei, fie prin ajustarea tarifelor, fie prin oferirea unor compensații pentru păturile social-vulnerabile.  
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a manifestat îngrijorarea că noile tarife se vor răsfrânge negativ asupra populației aflate în dificultate. „Trebuie să venim cu un șir de acțiuni, pentru a schimba situația din acest domeniu. Va fi corect, dacă din numele Executivului ne vom adresa la ANRE și noului prim-ministru, pentru a ne oferi ajutor ca să ieșim din această situație”, a declarat Irina Vlah în cadrul ședinței de lucru cu demnitarii autonomiei.
Amintim, că în luna iulie, ANRE a decis să majoreze tarifele la gazele naturale și la energia electrică. Astfel, electricitatea s-a scumpit cu 37%, iar gazele naturale - cu 15%. 
 

  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE