Amintirile, trăirile evenimentelor din 7 şi 8 aprilie 2009 au fost retrăite de către persoanele maltratate în aceste zile în spectacolul “7 aprilie 2009 şi cu bunelul ce facem” jucat la teatrul “Satiricus Ion Luca Caragiale” în seara zilei de miercuri, 21 aprilie.
Prezent la eveniment, preşedintele interimar Mihai Ghimpu, a menţionat că acest spectacol este foarte interesant “care ne trezeşte din somn, te pune să gândeşti ceea ce s-a întâmplat atunci pe 7 şi 8 aprilie”.
Directorul teatrului “Satiricus Ion Luca Caragiale”, Sandu Grecu a ţinut să menţioneze că spectacolul este jucat în faţa celor care au trăit aceste moment. “Dvs. faceţi parte din acea zi importantă pentru noi, schimbarea care s-a produs este datorită Dvs.”
La intrarea în sală, de o parte și de alta ne-au întâmpinat mascații echipaţi cu bastoane şi apărători, ceea ce crea o atmosferă de groază. După care a urmat un spectacol plin până la refuz de emoții.
În sală era o linişte de mormânt, actorii jucau rolurile extraordinar de bine, doar câte o dată se auzeau geamete scurte și adânci provocate de plânsetul celor prezenți în sală. Lumea plângea în hohote atât bărbaţi cât şi femei.
Spectacolul a fost jucat și de doi copii care și-au interpretat rolurile impresionant de bine, au plâns chiar şi atunci când nu le-a fost indicat, dar spun ei aşa au simţit.
Dan Cornescu, băiatul de 9 ani, care a jucat rolul fiului lui Valeriu Boboc a spus că în sală, pe scenă era o atmosferă tristă, ”tot spectacolul a fost difuzat într-o manieră tristă şi nu puteai să nu plângi, pentru că îmi era incomod cum poliţiştii au bătut tânăra generaţie”. Mai ales, continuă Dan, că din sală mi-a fost transmisă o atmosferă de nedescris şi am înţeles că persoanele doresc să vadă adevărul.
Alexandrina Grecu, cea care a jucat rolul nepoţicăi Valerica, în vârstă de 11 ani a spus că a fost copleşită de emoţii de tristeţe, “nu eu am fost de vină că l-am ucis pe bunel, sistemul l-a ucis”.
Spectatorii în jur de 150, au aplaudat mai multe minute în șir la finele spectacolului, după care au chemat prin aplauze actorii la bis. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE