Mai multe ţări sunt afectate de căderi masive de zăpadă şi temperaturi scăzute. În Ungaria, Bulgaria şi Germania, traficul a fost dat peste cap. Cinci oameni au murit şi aproape 100 au fost răniţi în urma unor accidente rutiere produse în Germania. Un tânăr în vârstă de 24 de ani a murit încercând să îşi salveze câinele care căzuse într-un lac îngheţat după ce gheaţa a cedat.
Autorităţile din Bulgaria, ţară peste care s-a aşternut un covor gros de omăt, au închis punctul de trecere a frontierei Ruse. La Sofia, primăria a oprit timp de câteva ore circulaţia în centru, astfel încît utilajele de deszăpezire să poată interveni.
Blocaje în trafic, drumuri închise, ceaţă, zboruri anulate. Este descrierea unei zile de iarnă în toată regula în Germania. În unele oraşe din nord, unde stratul de zăpadă a depăşit 30 de centimetri, transportul public a fost paralizat. Trenurile au înregistrat întârzieri foarte mari.
În unele regiuni din Ungaria s-a decretat cod roşu de ninsori. Meteorologii au avertizat că stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri. Omătul a provocat deja haos în trafic, iar aeroportul din Budapesta a fost închis temporar.
Şi în Franţa a nins abundent în cursul nopţii, iar ninsoarea va continua şi astăzi. Iar în nordul Italiei, mai multe curse aeriene au fost anulate, iar şcolile au fost închise.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE