„A existat un regres în ce priveşte regimul de vize, într-un context care nu poate justifica o decizie de interzicere a liberei circulaţii. Sperăm că înţelepciunea va prevala şi lucrurile vor reveni la normal”, a spus Bogdan Aurescu.
Tot „regres” a numit instituirea regimului de vize pentru România şi reprezentantul preşedinţiei Cehiei a UE, Petr Kipr, care este în prezent ambasador al Cehiei în Moldova, accentuând că este vorba de un regim de vize stabilit unui stat membru al UE.
Despre necesitatea relaţiilor de bună vecinătate a vorbit şi secretarul general al Consiliului regional de cooperare, Hido Biscevic. „Relaţiile de bună vecinătate sunt esenţiale pentru dezvoltarea sud-estului Europei într-un timp în care agenda regională se modifică permanent şi se fac simţite efectele crizei economice globale”, a spus Hido Biscevic.
Şeful delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău, Cezare de Montis, a declarat că, pe lângă progrese, „unele ţări din regiunea Europei de Sud-Est înregistrează o stabilitate fragilă, iar unele reforme rămân în urmă, între care combaterea crimei organizate şi dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE