Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol sunt mulțumiți de înțelegerea la care au ajuns cu autoritățile de la Chișinău privind livrarea în stânga Nistrului a întregului volum de gaz primit de la „Gazprom” în decembrie – 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi, potrivit novosti.pmr.

Așa-zisul ministru al Economiei, Serghei Obolonik, susține că grație acestei decizii se va asigura securitatea sistemului energetic în regiunea transnistreană și „nu vor fi întreruperi de curent. Uzina Metalurgică și cea de Ciment își vor putea relua activitatea, apa caldă va fi furnizată nonstop, iar rutele de troleibuz vor putea circula în regim normal.

„Noi vom primi 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi, tot volumul livrat de „Gazprom” va ajunge în Transnistria. Toate întreprinderile își vor relua activitatea, inclusiv uzina metalurgică de la Râbnița, dar și cea de ciment. Este important ca acum populația să trateze resursele energetice foarte rațional și atent, pentru că, deși am primit toți cei 5,7 milioane de metri cubi de gaz, ținând cont de exportul de energie electrică, aceasta este totuși o cantitate mică. Prin urmare, desigur, va trebui să căutăm în continuare căi de ieșire și modalități de a distribui rațional resursele disponibile de gaz și electricitatea generată”, a spus a menționat Obolonik.

Amintim că Energocom a încheiat cu Centrala de la Cuciurgan un contract de furnizare a energiei electrice în luna decembrie la prețul de 73 de dolari SUA/MWh.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE