Membrul Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Dumitru Prijmireanu, se arată nemulțumit de modul și ritmul în care activează instituția. Declarații la subiect au fost făcute de acesta la începutul ședinței de astăzi a Comisiei Naționale de Integritate, comunică Politik.md.
Dumitru Prijmireanu susține că la moment instituția are pe rol 77 de dosare, dintre care 39 nu au finalitate de luni bune, iar unele chiar de jumătate de an.
”Asta denotă atitudine neserioasă din partea șefilor de direcție, iar la distribuirea premiilor, șefii își iau cele mai mari sume. (...)Comisia trebuie să se întrunească în ședințe săptămânale, și nu cu două subiecte. E ridicol și nu e serios. Nu prima dată se vorbește”, a declarat Dumitru Prijmireanu.
Opinia a fost împărtășită și de membrul CNI Leonid Morari. Acesta a confirmat faptul că la moment direcții au în gestiune 39 de materiale cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens a fost propusă elaborarea unui demers către Comisia de Evaluare din cadrul instituției, ca, la evaluarea performanțelor, să fie luata în vedere atitudinea șefilor de direcții.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE