Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco spune că autoritățile încă nu au o claritate privind o posibilă reformă a CNA. Ministrul a declarat pentru POLITIK.MD că guvernarea ia în calcul mai multe opțiuni sau modele privind reorganizarea CNA, iar decizia finală ar putea fi luată de Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă Președintele RM.

„Noi avem în vizor modelul românesc  privind activitatea DNA, dar există și alte opțiuni pe care le  examinăm. Așteptăm o analiză detaliată în iulie din partea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă Președintele RM. Vom vedea care sunt opțiunile propuse, avantajele sau dezavantajele, în funcție de asta vom lua decizia finală cu privire la cadrul instituțional din RM în ceea ce privește activitatea ulterioară a CNA”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Reformarea Procuraturii Anticorupție (PA) după modelul DNA din România, cu limitarea competențelor exclusiv la marea corupție și restructurarea Centrului Național Anticorupție constituie o prioritate în programul de guvernare a PAS.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE