Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu un mesaj dur către clasa politică din R. Moldova, reproșându-le faptul că până în prezent nu au fost implementate mai multe prevederi din Legea cu privire la Procuratură, aprobată în anul 2016. Potrivit Veronicăi Dragalin, acea lege trebuia să pună la dispoziția procurorilor anticorupție mai multe instrumente, cu care să lucreze în cazurile de corupție mare.

„Ne trebuie sa implementăm legea din 2016 nu astăzi, ci „ieri”.  De ce au trecut 6 ani de zile fără să fie implementată această lege? Pentru mine acesta e un semn că Moldova nu vrea să combată corupția mare. Eu sper că azi, fiindcă poporul nostru a votat pentru o schimbare, eu sper că avem lideri în țara asta, care vor depune eforturi adevărate de data aceasta ca să combatem corupția. Pentru asta ne trebuie ca Legea din 2016 să fie implementată imediat, ne trebuie să avem persoane calificate care să vină și să lucreze alături de procurorii din Procuratura Anticorupție (PA) și ne trebuie un buget serios”, a declarat Veronica Dragalin în cadrul unui eveniment de prezentare a unui raport privind analiza funcționale a PA, scrie deschide.md.

Șeful PA a spus că resursele sunt esențiale pentru o instituție, care luptă să aducă înapoi banii furați din bugetul țării. În acest sens, ea s-a declarat indignată de bugetul mic oferit instituției pe care o conduce.

„Noi avem un buget de 1,3 milioane pe an. Cum voi vreți să avem rezultate, fără instrumente și fără resurse?”, s-a revoltat Veronica Dragalin.

Ea a mai adăugat că dacă vor reuși să implementeze recomandările de imbunătățire a Procuraturii, ei vor avea succes. „O să reușim să confiscăm bani mari și să-i aducem înapoi în bugetul statului și în interesul cetățeanului”.

Dragalin a menționat că în prezent în instituție activează 50 de procurori și 8 ofițeri de urmărire penală. Acei 8 ofițeri de urmărire penală sunt responsabili să investigheze cazurile de mare rezonanță, precum: cazul ex-președintelui țării, a procurorului general, a judecătorilor, a ex-șefului de la SIS, și multe-multe altele.

Menționăm, că astăzi a avut loc evenimentul de prezentare a raportului „Analiza funcțională a Procuraturii Anticorupție” elaborat de expertul IPRE, Vitalii Kasko, fost prim-adjunct al procurorului general al Ucrainei (2019-2020). Raportul a venit cu o serie de propuneri privind îmbunătățirea activității Procuraturii Anticorupție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE