mai.mdO speluncă de prepare şi desfacere a drogurilor, ghidată de două persoane a fost depistată de oamenii legii. Suspecţii au nimerit pe mâna forţelor de ordine chiar în apartamentul pe care l-au înzestrat cu materiale necesare pentru a-şi dezvolta afacerea ilegală.
Suma totală a cantităţii de droguri depistate valorează, pe piaţa neagră, 100 000 de lei.
Ofiţerii Comisariatului de poliţie din sectorul Centru al mun. Chişinău au depistat într-un apartament din strada Sprîncenoaia, substanţe narcotice de origine sintetică şi vegetală și un laborator clandestin de prelucrare şi comercializare a stupefiantelor.
Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de până la 20 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 160 000 la 200 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea întreprinderii.
De la începutul anului curent angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au înregistrat circa 376 de infracţiuni ce ţin de păstrarea, consumarea şi desfacerea ilicită a substanţelor narcotice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE