Circa două mii de refugiați ucraineni din UTA Găgăuzia vor primi ajutor în valoare de 2400 de lei (117 euro) pentru procurarea articolelor necesare sezonului de iarnă. Inițiativa face parte dintr-un set de activități de suport, dezvoltate de Caritas Cehia pentru refugiații ucraineni, transmite MOLDPRES.

Caritas Cehia a început repartizarea ajutorului pentru refugiații adăpostiți în regiunile Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Cahul și Basarabeasca. Grație finanțării Uniunii Europene, refugiații ucraineni își vor putea procura haine și încălțăminte de iarnă de care au nevoie.

 „Vom oferi acest ajutor pentru circa două mii de refugiați. Această formă de suport le va permite ucrainenilor aflați în refugiu să își procure o gamă largă de articole de sezon, începând de la mănuși și fulare și finalizând cu geci și încălțămintea potrivită sezonului rece”, a explicat Cristina Rogojina, coordonatoarea proiectului umanitar.

Aceste activități fac parte din cadrul proiectului „Ajutor de urgență refugiaților ucraineni vulnerabili din Moldova", implementat de Caritas Cehia cu suportul Uniunii Europene.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE