simbol / crainou.ro La începutul acestui an, două localuri din municipiul Bălți au refuzat să deservească persoane de etnie romă, iar personalul acestora manifesta un comportament vădit discriminatoriu. Cazurile au ajuns în atenția avocaților Asociației Promo-LEX, comunică Politik.md.
Potrivit reprezentanților societății civile,  Aliona Curaru, mediator comunitar și reprezentantă a comunității rome din municipiului Bălți, a depus plângeri prin care a sesizat acțiunile ilegale ale angajaților localurilor “Fontan” și “Vernisaj”, atât către Inspectoratul de Poliție Bălți, cât și către Procuratura Bălți. Ulterior, Inspectoratul de Poliție Bălți a remis cazul spre examinare la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.
În urma discuțiilor, părțile au convenit să soluționeze amiabil cazurile date. Astfel, a fost semnată o Convenție de mediere prin care administratorii Î.I. “Petrov I.P.” și SRL “Steaua de Centru” au prezentat scuze pentru incidentele care au avut loc, și anume, pentru îngrădirea nejustificată a accesului romilor în localurile menționate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE