Donațiile pentru Eugen Sclearov, tânărul care suferă în urma unui accident rutier, din 26 aprilie, au atins suma de 60 mii lei și 4 mii euro până astăzi, 5 mai.  
”Chiar suntem uimiți de această sumă și la cât de receptivi sunt oamenii. Ne ajută fiecare cu suma pe care o poate, mă închin în fața voastră pentru că nu rămâneți indiferenți și răspundeți la apelul nostru. Sperăm și în continuare că ne veți ajuta pentru că suma necesară operațiilor este deja de aproximativ 100 mii euro”, a menționat Larisa Sclearov pentru Politik.
Dacă ne-ar face reducere clinica din Germania, suma s-ar estima la 50 mii, suma menționată inițial. ”Acum noi încercăm să deschidem un cont bancar în Germania și persoanele care vor dona bani vor fi scutiți de impozite pe teritoriul Germaniei, noi sperăm că oamenii nu vor fi indiferenți și ne vor ajuta” a adăugat Larisa Sclearov.
”Colegii mei, medici care lucrează în Germania au făcut o evaluare a operațiilor de tipul acesta și au spus că ele sunt foarte costisitoare, pentru că în decurs de un an va fi nevoie de 15 – 20 de operații pentru recuperarea lui Eugen”, a spus Sclearov.
Mama lui Eugen, Larisa Sclearov a spus că au contactat 6 clinici private din Germania și trei dintre ele le-au răspuns pozitiv. Dar ei doresc să vadă  imagini computerizate, pentru a le putea da un răspuns concret. Medicii spun că totul este în așteptare pentru că este nevoie să se vindece rana, maximum 2-3 săptămâni și Eugen va putea fi transportat în străinătate.
Situația rămâne stabilă, dar totuși foarte gravă la moment cu Eugen. În continuare i se administrează ventilație artificială, periodic se întrerupe și i se ventilează prin tranhiostomă aerul îmbogățit cu oxigen. ”Eugen și-a revenit și încearcă să răspundă prin anumite gesturi, închide ochii sau mișcă capul. În rest suntem în așteptare, până nu se vindecă locul rănii nu putem să plecăm în străinătate. Așteptăm ziua operației care necesită corecții foarte importante ce nu pot fi efectuate în R. Moldova” a spus Larisa Sclearov.
Medicii au recunoscut că este un caz aparte, care nu a mai fost la noi până acum, ceea ce s-a întâmplat cu Eugen.
Dna Sclearov se află toată ziua la spital, alături de Eugen ”pentru că are nevoie de sprijinul nostru. Eu cred că cel mai important este să fiu alături de el în aceste momente în care începe să-și revie. Dar cum aș putea să nu fiu dacă el îmi strânge puternic mîna și prin ochii lui îmi comunică că vrea să fiu lângă el.
Apelez la toți cei care înțeleg sufletul de mamă și dragostea față de copilul său. Vă rog foarte mult să ne ajutați și vă vom fi recunoscători toată viața” a spus mama lui Eugen cu lacrimi în ochi.
Amintim că Eugen Sclearov este un tânăr de 18 ani care a suferit un grav accident rutier din cauza șoferului unui taxi care a adormit la volan. În urma accidentului, tânărul a rămas fără partea inferioară a feței și a pierdut câteva funcții vitale și se află la spitalul de urgență di or. Chișinău. Eugen este într-o stare foarte gravă cu o comoție cerebrală severă, destrucția oaselor cerebrale, a sinusurilor nazale, a maxilarului cu trahiostomie, cu ventilație artificială. Desfigurări faciale care prezintă un pericol de viață atât pentru situația actuală cât și pentru viitorul lui cum este vorbirea, înghițirea și alte funcții vitale.
Cu șoferul taxiului, care era la volan în noaptea accidentului, familia Sclearov nu s-a mai văzut și nu au mai vorbit. Pentru că nu sunt în stare să privească în ochi omul care a putut face așa ceva fiului lor.
Orice donație poate fi depusă în următoarele conturi bancare:
MDL 22 33 10 33 0 99
EUR 22 33 10 33 0 99
USD 22 33 10 33 0 99
Asociația Obștească "Tinerii Democrați" și portalul informațional Politik – proiectul companiei "POLIT CONSULT" vă îndeamnă să ajutați familia Sclearov cu orice sumă de bani. Puteți să veniți la sediul nostru B. Bodoni 45, oficiul 308 sau tel.: +373 (22) 214-226.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE