Potrivit MAI, doi deţinuţi ai penitenciarului, de 33 şi de 37 de ani, pe parcursul lunilor iunie-octombrie, sub un pretext inventat, aplicînd violență fizică  față de un deținut al aceluiași penitenciar, cu vârsta de 40 de ani, estorcă regulat diferite sume de bani.
Recent, deținutul a fost obligat de către suspecţi ca până la data de 11 octombrie să transmită suma de 2.500 lei, printr-o persoană de legătură. Aceasta s-a dovedit a fi concubina unuia dintre suspecţi, originară din satul Malcoci, raionul Ialoveni.    
Pe cazul dat a fost iniţiat o cauză penală, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 40.000 lei.
În prezent, oamenii legii investighiază toate circumstanţele acestui caz pentru atragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii menționate.
De asemenea, oamenii legii au stabilit că suspecţii se bucură de autoritate criminală, atât în interiorul penitenciarului, cât și în afara acestuia. Ultimii fiind predispuși de a săvârși infracțiuni grave și deosebit de grave.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE