În cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Mukhametshin, deputatul Igor Dodon a menţionat oportunitatea deschiderii unui asemenea consulat şi la Comrat, unde există o majoritate impunătoare de vorbitori de limbă rusă, anunță Politik.md cu referire la un comunicat de presă.

Potrivit sursei, liderul socialiştilor a salutat decizia de deschidere a consulatului Federaţiei Ruse la Bălţi și a apreciat vizita vice-primministrului Federaţiei Ruse Dmitrii Rogozin la Chişinău din 16-17 noiembrie curent, ca fiind drept destul de rezultativă.
„Referindu-se la situaţia în domeniul energetic, parlamentarul socialist a reiterat poziţia PSRM privind necesitatea renunţării la implementarea de către Republica Moldova a Pachetului energetic 3 al Comunității Energetice Europene. În acest context Igor Dodon a menţionat că decizia de prelungire a contractului existent de livrare a gazelor ruseşti către Republica Moldova este unica soluţie posibilă la această etapă. Astfel, în baza formulei de calcul a preţului de livrare a gazului natural, negociată încă în 2006 de echipa condusă de Zinaida Greceanîi, consumatorii din RM ar putea beneficia de o micşorare a preţului la gaze în a doua jumătate a anului 2013”, se anunță în comunicat.
 
Părţile au făcut un amplu schimb de opinii pe marginea situaţiei în domeniul social-politic şi economic din Moldova, menţionînd importanţa dezvoltării contactelor de cooperare bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.
 
În comunicat se mai menționează că Igor Dodon a calificat drept revoltător şi inadmisibil, comportamentul pedagogului de la școala polivalentă Nr.5 din municipiul Bălți, comportament, care în opinia socialistului, nu este specific poporului polietnic din R Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE