Dacă nu se întâmplau lucruri suspecte în cadrul unor suburbii, dacă nu se întâmplau lucruri suspecte în activitatea Consiliului Electoral municipal, astăzi aş fi vorbit cu dumneavoastră deja în calitate de Primar General de Chişinău. Declaraţia aparţine candidatului PCRM la funcţia de primar al capitalei, Igor Dodon, care în urma scrutinului din 5 iunie, a obţinut, conform datelor preliminare, cele mai multe voturi, 48,07%.
„Procedura de votare şi de numărare provoacă mai multe întrebări. Am acumulat un set de probe, care demonstrează fraude serioase în cadrul unor secţii de votare atât din suburbii cât şi din or. Chişinău. Juriştii noştri sunt în proces de verificare şi prezentare a acestor probe în judecată pentru a cere contestarea şi organizarea alegerilor repetate în aceste circumscripţii electorale. Astăzi, pot declara cu toata convingerea – noi, echipa mea şi cu mine, am câştigat aceste alegeri încă din turul I”, a declarat Igor Dodon.
Potrivit lui, PCRM aşteaptă ca instanţa de judecată să ceară repetarea alegerilor în suburbiile unde s-au produs cele mai mari fraude.
Dodon este convins de faptul că în eventualitatea unui tur II de scrutin, victoria sa în aceste alegeri va fi reconfirmată în mod categoric, pe data de 19 iunie.
Mai mult, acesta i-a îndemnat pe chişinăuieni să-l susţină şi în turul II de scrutin. „Vom repeta această victorie cât de curând, iar după 19 iunie în Chişinău va începe o viaţă nouă, într-un oraş mai curat, mai bogat, mai bine amenajat”, a punctat Dodon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE