Polițai i-a înmânat astăzi amenda pentru purtarea panglicii Sfântul Gheorghe de 9 mai și fostului președinte al țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut chiar de către fostul lider socialist pe o rețea de socializare.

El a menționat că va contesta amenda, în mărime de 9000 de lei, în instanță, dar și-a pus semnătura pe actul constatator al Poliției.  

”Guvernarea a trimis poliția să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată. Pe lângă caracterul anticonstituțional, această lege are un caracter discriminatoriu și divizează artificial societatea, fiind profund antidemocratică. Totul va fi bine. Guvernările trec, simbolurile Victoriei rămân”, a menționat Dodon.

Amintim că Igor Dodon, alături de alți 17 deputați socialiști și comuniști a participat la parada de 9 mai, cu panglica Sfântul Gheorghe atârnată la piept. Asta deși, Parlamentul a interzis purtarea simbolurilor războiului în Republica Moldova, cum ar fi literele ”V”, ”Z” și panglica Sfântul Gheorghe.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE