Fostul premier, Ion Chicu, a publica un document, în care, este menționată ”soluția” autorităților pentru persoanele care au luat credit prin programul ”Prima Casă” și s-au pomenit peste noapte că trebuie să plătească mai mult decât era stipulat în contractul inițial stabilit de băncile comerciale.

În document se menționează că, ”majorarea ratei dobânzii nu poate fi mai mare de 4 puncte procentuale în timp de 6 luni, și nu mai mult de 6 puncte procentuale pe parcursul unui an”.

Fostul premier, Ion Chicu, menționează că așa-numita soluție ar fi în avantajul băncilor comercial și nicidecum nu va rezolva problema beneficiarilor acestui program. Totodată, creditele ipotecare simple, prin intermediul cărora mulți cetățeni și-au cumpărat locuințe nici măcar nu sunt în vizorul autorităților.

”Iată "soluția" propusă de Ministerul Economiei la creșterea ratelor la creditele Prima Casă. E scrisă de băncile comerciale, evident. Să renunți la referința la depozite și să le permiți bancherilor să majoreze în fiecare an rata dobânzii la credite cu 6%...asta doar niște analfabeți corupți puteau propune. Această "soluție" reconfirmă intenția solidară a acestei guvernări anti-umane și a băncilor să distrugă acest program. Bineînțeles, la acei tineri care au angajate credite ipotecare obișnuite guvernul Maiei Sandu în general nu s-a gândit, or acest proiect vizează doar Prima Casă. Dacă nu sunteți în stare să generați soluții la această problemă, nu vă rușinați - faceți ce v-am scris noi zilele trecute. Asumați-vă "meritul", dar faceți măcar ceva cu cap, dragă guvernare”, afirmă Chicu.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a repetat "apelul la calm" după ce ieri l-au oprit în stradă doi oameni pentru a-l întreba despre rata la credite prin programul "Prima Casă".

"Doar ieri m-au oprit pe stradă doi oameni cu aceeași întrebare - rate la Prima Casă. Și azi. Știm că oamenii își fac griji și știm că la unii există risc de supraîndatorare. Îmi dau bine seama că pentru bugetor multor cetățeni acele 2-3 mii de lei cu care au crescut ratele s-ar putea să fie fatale. Știm că este complicat în aceste timpuri incerte. Știm asta. Repet apelul la calm de ieri: curând vor fi anunțate unele măsuri de susținere. Detalii mai concrete vor fi comunicate în câteva zile", afirmă Dumitru Alaiba.

Iată "soluția" propusă de Ministerul Economiei la creșterea ratelor la creditele Prima Casă...

E scrisă de băncile comerciale, evident. Să renunți la referința la depozite și să le permiți bancherilor să majoreze în fiecare an rata dobânzii la credite cu 6%...asta doar niște analfabeți corupți puteau propune.

Această "soluție" reconfirmă intenția solidară a acestei guvernări anti-umane și a băncilor să distrugă acest program.

Bineînțeles, la acei tineri care au angajate credite ipotecare obișnuite guvernul Maiei Sandu în general nu s-a gândit, or acest proiect vizează doar Prima Casă.

Dacă nu sunteți în stare să generați soluții la această problemă, nu vă rușinați - faceți ce v-am scris noi zilele trecute. Asumați-vă "meritul", dar faceți măcar ceva cu cap, dragă guvernare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

132Valentina Buliga, Igor Bodean şi alţi 130

5 comentarii

24 distribuiri

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE