Trei dintre cei cinci componenţi ai echipei moldovene de box, prezente la campionatul European Speranţele Olimpice (11-19 decembrie, Rusia) au fost eliminaţi din lupta pentru locurile premiante.
Ultimele speranţe ale tricolorilor de a accede pe podiumul de premiere al competiţiei sunt legate de evoluţia lui Victor Carapcevschi (categoria de greutate de până la 75 de kilograme) şi celui mai greu pugilist moldovean deplasat la Kaliningrad, Petru Ciobanu (81 kg).
În primul meci, Victor l-a devansat pe cipriotul Spanos Kyriakos (17-5), iar în optimile turneului îl va avea în calitate de adversar pe Jason Quigley (Irlanda).
Un traseu similar are şi coechipierul său. Ciobanu l-a devansat în prima etapă pe letonianul Nikita Versockis (12-9) şi va da piept în următorul meci cu azerul Vatan Huseynli.
Alt sportiv moldovean care a învins pe ringul din nordicul oraş rusesc este şi Dumitru Galagoţ. El a ajuns până în optimile competiţiei după ce i-a învins, în ordine, pe Patrik Rajcsanyi (Slovacia, 15-9) şi Geo Melikishvili (Georgia, 22-10), iar în lupta cu rusul Avak Uzlyan a fost învins cu 13-20.
Vadim Ivaniuc şi Valeriu Sârbu au pierdut încă în primele meciuri şi au fost eliminaţi din competiţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE