Novak Djokovic a revenit în Statele Unite ale Americii, după două sezoane consecutive în care a fost interzis pe teritoriul american.

Tenismenul din Balcani (36 de ani, 2 ATP) caută să revină pe prima poziție a clasamentului ATP, în contextul în care Carlos Alcaraz este obligat să joace ultimul act al US Open 2023 pentru a-și păstra statutul de lider mondial.

Înainte de a juca pe hardul american, „Nole” și-a asigurat fanii și a transmis nonșalant că a avut nevoie de numai o zi pentru a trece peste dezamăgirea insuccesului suferit în finala Wimbledon 2023. Djokovic a fost depășit de Alcaraz pe iarba londoneză, scor 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4, după 4 ore și 42 de minute de joc.

„Nu e nici primul, nici ultimul meci pe care l-am pierdut. L-am depășit într-o zi. Evident, am avut nevoie de o odihnă bună și de câtva timp petrecut cu familia,” a declarat încrezător Novak Djokovic, ajuns în SUA, după doi ani în care i-a fost interzis accesul, în condițiile în care este nevaccinat anti-COVID.

Tenismenul sârb a declarat că „îi pare rău că nu a profitat de toate ocaziile avute,” dar a recunoscut din nou superioritatea ibericului, în momentele-cheie ale ultimului act competițional de la Londra.

„A fost un meci echilibrat, dar o victorie meritată pentru Alcaraz, pentru că a jucat mai bine în momentele importante ale finalei. Atât e totul, a meritat victoria și trebuie să mergem mai departe,” a declarat Djokovic, potrivit Marca.

2023 ar putea fi al optulea an pe care Novak Djokovic îl încheie din postura de număr 1 ATP. Pentru a reuși acest lucru, „Nole” are nevoie de rezultate solide la US Open, Turneul Campionilor, dar și în Mastersul de la Paris-Bercy, unde a jucat finala anul trecut.

Starul sârb are un bilanț de 3-6 în finalele de la US Open. Această statistică face ca acest Grand Slam să fie cel mai slab al său, în ciuda faptului că a câștigat titlul de trei ori. De asemenea, el se află în urma lui Rafael Nadal, cel mai mare rival al său în ceea ce privește titlurile de aici. Nadal a câștigat 4 titluri la US Open, cu unul mai mult decât el.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE