Fostul consilier prezidenţial al lui Vladimir Voronin, Sergiu Mocanu a venit la conferinţă de presă, miercuri, 11 august, împreună cu 8 oameni de afaceri, care potrivit lui, sunt dovezile fărădelegilor lui Plahotniuc.
Mocanu a prezentat fiecare persoană menţionând că “oamenii care s-au alăturat campaniei începute de mine sunt oameni onorabili care într-o bună zi, atunci când a dorit Plahotniuc, au devenit urmăriţi, cu dosare penale”, a spus Mocanu oferindu-le cuvântul.
De asemenea, Mocanu a ţinut să precizeze că acţiunea iniţiată de el nu este “în nici un caz îndreptată împotriva AIE, dar faptul că noi venim să vorbim liber se datorează schimbării care s-a produs la 29 iulie 2009. Noi ştim că în AIE a fost un “cal traian” care s-a numit Vlad Plahotniuc, care a subminat AIE şi a adus-o în pragul unui război mediatic”.
Ex directorul “Gemeni” Ilie Rotaru susţine că i-au fost intentate mai multe dosare penale “şi toate dosarele sunt cu indicaţia cu orice preţ de a ajunge în instanţa de judecată”, a spus Ilie, menţionând că actualmente administratorul magazinului Gemeni este Igor Prisăcaru, “mâna dreaptă a lui Plahotniuc”.
Igor Prisăcaru, ex-director Franzeluţa, unde a lucrat 40 de ani a spus că “în 2003 mi s-a organizat demisionarea mea, iar în 2004 am fost arestat la domiciliu şi dus la penitenciarul Centrului de Corupţie, în subsol, unde am fost timp de o lună jumătate. Nu vreau să vă spun ce se întâmpla acolo pentru că era totul făcut la comandă fiind că eram înjosit la maxim, după care mi s-a luat toată averea, a fost înjosită familia, copii”.
Anatol Câşlaru, ex directorul general al SA „Carmez” a explicat prin ce situaţii dificile a trăit începând cu 21 aprilie 2009 când le-au fost percheziţionate birourile şi după 42 de zile a fost convocată adunarea generală, unde a fost pus în funcţie o altă persoană.
Viorel Ţopa, unul dintre acţionarii Băncii Victoriabank a spus că toţi trec prin aceleaşi chinuri ale Centrului Anticorupţie, “care de fapt nu merită să fie numit aşa, dar Centrul Corupţiei, motorul de bază al corupţiei în RM şi arma principală de atac a mafiei”.  
Spre final, Mocanu a ţinut să precizeze “conferinţa este una din lanţul de dezvăluiri care va face lumină îm această “caracatiţă moştenire” foarte grea pe care ne-a lăsat-o Voronin, care acum se numeşte Vlad Plahotniuc, care a creat o reţea mafiotă în RM, tentacolele căruia au ajuns în toate structurile puterii de stat”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE