Dezbaterile electorale la IPNA Compania „Teleradio-Moldova" vor începe la 9 martie. Concepţia de reflectare a campaniei electorale de către instituţie a fost aprobată joi, 5 februarie, în şedinţa Consiliul de Observatori, transmite Info-Prim Neo.

Dezbaterile electorale vor fi organizate în 3 emisiuni pe zi a câte 30 minute fiecare (ora 19.45, 21.40 si 22.30 la TV si 08.00, 11.00 si 17.00 la radio). Vor participa câte de 2-3 candidaţi electorali. Aceştia trebuie să-şi solicite prezenţa în emisiune în baza unor cereri de participare prezentate companiei până la 5 martie. Participanţii vor fi invitaţi la dezbateri cu cel putin 12 ore înainte de începerea acestora. Tragere la sorţi va fi organizată la 6 martie, ora 10.30.

De asemenea, a fost prezentată concepţia unei noi rubrici - „Electorala", care va conţine informaţii despre campania electorală, comunicate ale Comisiei Electorale Centrale şi ale comisiilor electorale locale. Rubrica va fi pusă pe post pe măsura acumulării materialelor.

Timpii de antenă contra plată pentru fiecare partid, candidat electoral, vor fi nu mai puţin de 120 minute la TV şi 120 minute la radio. Durata spoturilor unui concurent electoral pe parcursul zilei nu va depăşi 2 minute la televiziune şi 2 minute la radiodifuziune. Tarifele pentru un minut de publicitate sunt 450 euro la televiziune şi 80 euro la radiodifuziune la cursul curent al Băncii Naţionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE