Majoritatea alegătorilor înregistrați în SUA pentru a vota la următoarele alegeri prezidențiale consideră că fostul președinte Donald Trump l-a depășit pe actualul președinte, Joe Biden, în dezbaterea desfășurată joi pe canalul CNN, potrivit unui sondaj realizat chiar de rețea în rândul telespectatorii care au vizionat programul, informează EFE, scrie Agerpres.

Astfel, 67% dintre telespectatorii care au urmărit dezbaterea cred că republicanul Donald Trump a avut performanțe mai bune, față de 33%, care au considerat contrariul, transmite sursa.

Potrivit sondajului CNN, majoritatea respondenților au indicat că nu au încredere reală în capacitatea democratului Joe Biden de a conduce țara și, în același timp, o majoritate a apreciat că dezbaterea a avut un efect redus sau niciun efect asupra modului în care va vota pe 5 noiembrie.

Dintre alegătorii republicani, 96% au spus că Donlad Trump a făcut o treabă mai bună în dezbatere, în timp ce 69% dintre alegătorii democrați l-au văzut pe Joe Biden drept câștigătorul serii.

Pe de altă parte, 81% dintre cei consultați au declarat că dezbaterea nu a avut niciun efect asupra deciziei lor privind alegerea președintelui, în timp ce 14% au spus că evenimentul i-a făcut să reflecteze, deși nu și-au schimbat opinia anterioară.

Doar 5% au recunoscut că s-au răzgândit cu privire la candidatul pentru care vor vota după ce au văzut dezbaterea.

Joe Biden a arătat vineri că are toate intențiile de a rămâne în cursa pentru Casa Albă, în ciuda unei prestații dezastruoase la dezbaterea împotriva lui Donald Trump, care a declanșat panică în rândul democraților, transmite agenția AFP.

„Nu mai merg la fel de ușor ca înainte, nu mai vorbesc cu atâta ușurință ca înainte, nu mai dezbat la fel de bine ca înainte, dar știu ce știu – știu cum să spun adevărul”, a declarat Biden la un miting plin de susținători în Carolina de Nord.

El a adăugat: „Știu să deosebesc binele de rău. Știu cum să fac această muncă. Știu cum să rezolv lucrurile. Știu, așa cum știu milioane de americani, că atunci când ești doborât, te ridici înapoi”.

CNN, organizatorul dezbaterii de joi dintre Joe Biden și Donald Trump, a catalogat drept ”dezastruoasă” prestația președintelui în exercițiu.

După dezbatere, unii democrați au spus deschis că Biden ar trebui să-și încheie campania. Un important donator democrat și susținător al lui Biden, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi liber, a declarat simplu: „Biden trebuie să renunțe. Fără nicio îndoială”.

Obiectiv, Biden a avut cea mai slabă prestație de când John F. Kennedy și Richard Nixon au început tradiția dezbaterilor televizate în 1960.

La câteva minute după începerea confruntării, găzduită de CNN, democrații au început să intre în panică la ideea de a intra în alegeri cu un candidat atât de slab.

Vocea lui Biden a fost slabă, uneori redusă la o șoaptă. La început, răspunsurile președintelui au fost incoerente. El a ratat ocaziile de a-l ataca pe Trump în privința avortului – principalul subiect de discuție al democraților – și a deviat spre evidențierea celui mai mare pasiv politic al său, imigrația. „În sfârșit am învins Medicare”, a spus Biden la un moment dat, căzând într-o tăcere confuză.

A fost genul de gafă de dezbatere pe care democrații sperau să o evite. Mai rău, în timp ce Trump vorbea, Biden privea adesea, cu gura căscată, exacerbând impresia unui președinte absent. Bravura cu care l-a învins pe Trump într-o dezbatere de acum patru ani era o amintire îndepărtată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE