Lucrările expuse au fost colectate din majoritatea penitenciarelor, cu speranţa că banii obţinuţi de pe urma vânzărilor să fie donaţi Centrului de copii cu dizabilităţi.
Deţinuţii au prezentat manufacturi sculptate în lemn de nuc, stejar, tei şi cireş, dar şi din alte materiale. Expoziţia a inclus icoane cioplite în lemn, cu chipuri de mucenici şi sfinţi creştini, crucifixuri, candelabre, suporturi pentru fotografii, sipete, tablouri, corăbioare, seturi de şah, table şi suporturi pentru birotică, etc.
Prezent la expoziţia de binefacere, Ministrul Justiţiei Oleg Efrim a declarat că “fiecare om merită o a doua şansă, după cum merită şi iertare pentru greşelile admise. Din această perspectivă, deţinuţii trebuie susţinuţi în intenţia de a se revanşa, de a dezvolta abilităţile artistice pe care le au şi de a le valoriza potenţialul în scopul facilitării incluziunii lor sociale. De multe ori crima săvârşită nu este decât rodul unei lipse de credinţă, de educaţie, valorizare şi de sărăcie spirituală”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE