Deputații PSRM nu au venit la ședința grupului de lucru cu reprezentanții blocului ACUM.  Reprezentanții DA și PAS au așteptat socialiștii câteva minute și, ulterior, care au părăsit sala.

Din partea blocului ACUM la întrevedere s-au prezentat Igor Grosu, Igor Munteanu, Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Chiril Moțpan.

 Amintim că ACUM a invitat ieri, din nou, PSRM la discuții în vederea formării un grup de lucru comun pentru a discuta despre „pachetul antioligarhic”. 

 Deputatul socialist, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a venit cu un răspuns la invitația Blocului ACUM de a discuta despre formarea unui grup de lucru comun. Ceban susține că remarcă  tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor  Blocului ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create.  „Însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sînt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican. Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți. Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, a declarat deputatul PSRM. 

 

PSRM a reiterat că formațiunea pe care o reprezintă este disponibilă de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere ale partidelor vizate  pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți. „Însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”, a mai menționat Ion Ceban. 

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE