Un demnitar de rang înalt de la Bucureşti a promis că România „se va bate” pentru ca moldovenii să poată circula fără vize în spaţiul Uniunii Europene. Declaraţia a fost făcută marţi seara la ProTV de preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, Titus Corlăţean.
“România se va bate pentru ca moldovenii să circule liber în UE. Imediat în perioada următoare vom discuta și despre semnarea Convenției cu privire la micul trafic la frontieră și deschiderea consulatelor la Bălți, Iași și Cahul”, a precizat Corlăţean.
Dacă R. Moldova va semna Convenția cu privire la Micul Trafic la Frontieră, cetățenii moldoveni vor putea circula liber pe teritoriul României în limita de 50 km. amintim că, anterior premierul desemnat, Vlad Filat a declarat că semnarea Convenţiei face parte din obiectivele primordiale ale noului Guvern.
Întrebat despre accesul liber al cetăţenilor R. Moldova în UE, Titus Corlăţean a explicat că acțiunile trebuie împărțite în două etape: prima ar fi accesul liber al cetățenilor moldoveni pe teritoriul României, și ce-a de-a doua - accesul pe teritoriul UE, care este mai dificil de realizat.
Vizita lui Titus Corlățean este prima vizită a unui oficial român de după alegerile anticipate. Corlăţean a venit la Chişinău într-o vizită oficială la invitaţia omologului său, deputatul democrat Igor Corman.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE