Directorul CNA, Iulian Rusu spune că pe lângă salariile mici și posturile vacante, instituția se confruntă și cu posibile scurgeri de date legate de dosarele active instrumentate de Centrul Național Anicorupție
Iulian Rusu a prezentat Parlamentului un raport de activitate al CNA pentru câteva luni ale anului în curs.

Potrivit lui instituția dispune de multe locuri vacante, iar problema salariilor mici persistă în mai multe subdiviziuni. Totodată, Iulian Rusu mai spune că de la venirea sa în funcție a efectuat o triere a personalului în cadrul CNA, iar mai multe personaje toxice au părăsit instituția.

În același timp, el recunoaște că mai sunt deficiențe legate de stilul de viață a colaboratorillor, inclusiv a modului cum circulă informația și la potențiale scurgeri de date în cadrul CNA.

„De la investirea în funcție am efectuat o curățenie internă a casei, astfel ca subiecții toxici, despre care s-a vehiculat, au părăsit rândurile CNA. În același timp, exercităm controlul continuu asupra stilului de viață și suntem foarte atenți la potențiale scurgeri de date. Trebuie să recunoaștem că sistemul de justiție încă nu a atins culmile necesare și urmează o muncă asiduu pentru ca să stabilim cum circulă informația și care subiecți își permit să facă publice anumite informații, inclusiv ceea ce ține de dosarele noastre active”, a menționat Iulian Rusu.
Printre prioritățile pentru anul curent ale CNA sunt ajustarea cadrului legal și instituțional la standardele internaționale, prevenirea și combaterea corupției în gestionarea fondurilor externe, în achizițiile publice centralizate și în sănătate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE