Premierul Dorin Recean i-a solicitat astăzi ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regional, Andrei Spînu, în debutul ședinței Guvernului, să-i prezinte „mâine” viziunea sa pentru dezvoltarea sectorului infrastructurii.

Șeful Guvernului i-a transmis lui Spînu că miniștrii Afacerilor Interne și Educației și Cercetării, care au preluat funcțiile odată cu el, au făcut deja acest lucru.

„Domnule ministru Spînu, așa cum au făcut-o și colegii Dvs. de la Interne și de la Educație, vă rog mâine să prezentați viziunea de dezvoltare a infrastructurii. Viziunea pe termen lung și livrabile pe următoarele nouă trimestre – dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii feroviare, foarte importantă devine acum infrastructura portuară, infrastructura aeriană. La fel este important ca să avem apă și canalizare în fiecare sat”, a solicitat Recean.

Premierul a mai cerut să-i fie prezentate și proiectele pe termen lung, „care trebuie să ne interconecteze eficient în UE, în Vest prin România pe cale ferată, autostradă”.

„Banii sunt pentru următoarele nouă trimestre. Dvs. trebuie să vă asigurați că aceste proiecte sunt implementate”, a punctat șeful Guvernului.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are în gestiunea sa domeniul transportului, construcții și urbanism, infrastructura de transport

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE