Maşinile au fost găsite În cadrul activităţilor profilactice de combatere a importului fraudulos de automobile din spaţiul Uniunii Europene, Comisariatul General de Poliţie al municipiului Chişinău în colaborare cu angajaţii BNC Interpol din cadrul MAI.
Potrivit primelor investigaţii, maşinile au fost procurate de la o firmă din Germania de către un bărbat în vârstă de 37 ani, originar din r. Criuleni, achitând prima rată în valoare 10.000 euro pentru ambele. Acesta, ulterior le-a vândut contra sumei de 20.000 euro fiecare, unor locuitori originari din r. Criuleni şi mun. Chişinău.
Astfel, firma germană care este proprietarul legal al automobilelor până la achitarea deplină a leasingului, 28 ianuarie 2012, le-a anunţat în căutare la BNC Interpol din cadrul MAI.
În acest sens, poliţiştii depistând automobilele în capitală, au iniţiat acţiunile de recuperare a unităţilor de transport sustrase. Totodată cumpărătorii din Republica Moldova intenţionează să depună câte o plângere la poliţie pe marginea acestui caz, prezumând faptul că au fost înşelaţi.
În prezent, oamenii legii acumulează şi alte probe utile în vederea intentării unei cauze penale pentru comiterea infracţiunii de escrocherie în privinţa principalului figurant.
Poliţia continuă activităţile de specialitate orientate la depistarea altor cazuri similare în Republica Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE