Acasă, cu cei dragi adunaţi la masa cu bucate tradiţionale. Aşa vor sărbători politicienii Crăciunul. Dacă deputaţii comunişti rămân fideli tradiţiilor pe stil vechi, deputaţii democraţi aleg să sărbătorească Crăciunul la 25 decembrie. Vedeţi mai jos cum vor sărbători politicienii naşterea Domnului.
Alexandru Oleinic, Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (AMN)
 “Noi tradiţional, în toţi anii, pe data de 24 decembrie într-un cerc restrâns de prieteni întâlnim Ajunul într-un restaurant din Chişinău. Tradiţia vine de la unii prieteni de-ai mei şi familia noastră a aderat la această idee. Înainte petreceam la cineva acasă, dar ultimii ani, ne întâlnim la restaurant. Dar sunt nişte tradiţii de la care nu ne putem eschiva. Când eram copil mic, familia noastră sărbătorea pe 7 ianuarie. Toţi se adunau acasă la bunici şi acum a rămas tradiţia de a ne aduna cu toţii la masa de sărbătoare în casa părinţilor de la Cupcini, Edineţ. Astfel că sărbătorim Crăciunul de două ori. Soţia şi fiica îşi primesc cadourile pe 25, părinţii pe 7 ianuarie, iar eu primesc cadouri pe 31 decembrie. În acest an cred că vom merge cu familia pe 25 la Bucureşti, avem o invitaţie de la prieteni”.
Ion Cebanu, Ministrul Tineretului (PL)
“Este primul Crăciun pe care îl sărbătorim fără comunişti. Eu, ca liberal felicit pe toată lumea cu această ocazie şi sper că istoria comuniştilor să rămână în manualele de istorie, în trecut, despre care să vorbim şi mai puţin să practicăm”.
Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, preşedinte interimar (PL)
“Crăciunul este o sărbătoare foarte mare. Aştept cu mare nerăbdare 25 decembrie. Am să mă închid în casă şi am să sărbătoresc Crăciunul pe 25. Nu voi ieşi nicăieri pentru că mi-i dor de pereţii casei. Am să merg şi la Coloniţa”.
Marian Lupu, deputat PDM
“Cred că pe 25 ar fi mai mult o sărbătoare mondenă. Data de 7 ianuarie are pentru familia mea un aspect creştinesc. Pentru 25 am decis să organizăm o mică sărbătoare. Vom lua un pahar de vin cu colegii de partid. Pentru că în zilele următoare fiecare se va pregăti pentru revelion. Vom face planuri pentru anul 2010 care se anunţă a fi un an interesant. Pe 7 ianuarie vom sărbători în sânul familiei. Poate pentru cineva ar fi un lucru straniu, dar la noi este o tradiţie rămasă de la bunei ca să sărbătorim Crăciunul în acest fel”.
Alexandru Tănase (PLDM)
„Crăciunul îl sărbătorim pe 25 decembrie, în familie. Este foarte bine că Guvernul a decretat zi liberă în acest an. Vom avea o mică vacanţă după o perioadă foarte aglomerată”.
Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău (PL)
„Crăciunul îl sărbătoresc muncind, îmi propun să fiu alături de chișinăuieni”.
Serafim Urechean, prim-vicespeaker (AMN)
Întotdeauna am sărbătorit Crăciunul în sânul familiei, atât pe nou, cât şi pe vechi. La fel şi Revelionul. Aşa va fi şi de data aceasta.
Vlad Filat, premier (PLDM)
„Voi sărbători ca toată lumea, pe 25 decembrie. Iar pe vechi voi sărbători cu părinţii”.
Maria Postoico lider fracţiune PCRM
„Tradiţional, sărbătorim Crăciunul acasă, în familie, pe stil vechi, pe data de 7 ianuarie”.
Iurie Muntean, deputat PCRM
„Vom sărbători cu familia pe 7 ianuarie pentru că aşa e tradiţia şi pentru că sunt moldovean”.
Vladimir Ţurcan, deputat neafiliat

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE