Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), chestorul Viorel Cernăuțeanu a comentat solicitările mai multor lideri politici, de a-și depune demisia în contextul multiplelor accidente rutiere grave cu implicarea angajaților INSP și ai Poliției de Fronteră din ultima vreme. Cernăuțeanu a declarat că „nu vrea să comenteze declarațiile politice” și că va continua să „asigure securitatea” în Moldova.

În cadrul unei conferințe din 27 octombrie, un jurnalist a precizat că partidul PACE îi cere demisia și, totodată, l-a întrebat pe Viorel Cernăuțeanu dacă se simte responsabil pentru comportamentul depravat al subalternilor săi, care sunt implicați în accidente rutiere soldate cu victime.

„Eu mă simt responsabil pentru tot ce se întâmplă în securitatea din Republica Moldova și acest lucru îl voi asigura în continuare. Cât ține de aspectele politice, nu vreau să comentez declarațiile politice ale unor figuranți”, a răspuns șeful IGP.

Amintim că, pe 27 octombrie, urmare a accidentelor din ultima perioadă, soldate cu morți, deputatul socialist Adrian Albu și liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne Adrian Efros, a șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și conducerii Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Menționăm că, în ultimele trei luni, s-au produs patru accidente rutiere grave, soldate cu victime, în care au fost implicați angajați ai MAI și un procuror

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE