Potrivit publicaţiei The Telegraph, Japonia mai are la dispoziţie 48 de ore pentru a evita un dezastru mai mare decât la Cernobâl.
Bilanţul victimelor cutremurului a depăşit 5.000 de morţi. Peste 100.000 de clădiri au fost distruse după catastrofa de acum 6 zile.
Preşedintele american Barack Obama a discutat la telefon cu premierul nipon Naoto Kan despre criza nucleară din Japonia. Liderul de la Casa Albă l-a asigurat pe şeful guvernului de la Tokio de întreg sprijinul Statelor Unite. Obama a anunţat că mai mulţi experţi în fizică nucleară vor fi trimişi în Japonia. 
Preşedintele Autorităţii americane pentru securitate nucleară, Gregory Jaczko, a declarat că piscina de răcire a combustibililor folosiţi de la reactorul 4 ar putea fi goală. Oficialul a adăugat că o a doua piscină a reactorului 3 ar putea prezenta scurgero, ceea ce, potrivit experţilor, riscă să crească radioacativitatea.
Reprezentanţii TEPCO neagă, şi susţin că mai există apă în piscina reactorului. "Credem că în jurul reactorului nivelul de radiaţii este foarte mare: e foarte dificil pentru angajaţi să se apropie de reactoare. Radiaţiile la care s-ar expune ar putea să le fie fatale", Gregory Jaczko.
Peste 2.500 de străini stau la coadă la Biroul de Imigrări din Tokio pentru a-şi lua permisele care să le permită să revină în Japonia. Autorităţile au anunţat că au primit cereri de la peste 10.000 de cetăţeni străini şi numai în ultimele zile şi se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE