libertatea.roParlamentul Greciei a aprobat, joi dimineaţă, un alt set de reforme cerute de creditori înainte de începerea negocierilor pentru noul program de asistenţă financiară, premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras argumentând că măsurile sunt necesare pentru evitarea ieşirii ţării din zona euro.
Noile măsuri se referă la introducerea unor reglementări bancare europene în legislaţia elenă şi la modernizarea Codului de procedură civilă.
În paralel cu dezbaterile din Parlament, mii de persoane au protestat în Piaţa Syntagma din Atena faţă de măsurile de austeritate, înregistrându-se violenţe sporadice.
În dezbaterile tensionate din cursul nopţii, Tsipras a explicat în Parlament că a fost nevoit să accepte compromisuri dificile pentru a evita ieşirea Greciei din zona euro, scrie Mediafax.
"Cercurile financiare din cadrul Uniunii Europene vor în continuare ieşirea Greciei din zona euro. Am fost nevoiţi să acceptăm un compromis dur pentru a evita scenariile extreme. În ultimele şase luni am făcut erori, dar nu regret această luptă", a spus Tsipras.
"Noul împrumut va oferi Greciei lichidităţi pentru următorii trei ani", a subliniat premierul elen, exprimând optimism şi în privinţa restructurării datoriei suverane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE