Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi ierarhi în frunte cu mitropolitul Vladimir. La serviciul divin festiv a fost prezent şi preşedintele Republcii Moldova Igor Dodon.

Duminica Iertării este o zi a pocăinţei, a curăţirii sufleteşti. Credincioşii spun că îşi cer iertare pentru a intra în post cu inima curată.

„ Toţi facem păcate şi ar fi bine să ne iertăm unul pe altul”; „ Să intrăm în Postul cel Mare mai uşor”;

”Aşa va fi pace în lume, toţi se vor înţelege mai bine”, spun oamenii.

 „Astăzi este Lăsatul secului, creştinii îşi cer iertare unul  de la altul, ca să purceadă pe acest drum al postului, fiind cu toţii împăcaţi, rugându-se bunului Dumnezeu să ajungă la praznicul Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a menţionat Arhimandritul Nicolae, stareţul Mănăstirii Ciuflea.

Postul Paştelui va începe pe 2 martie, fiind cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an, cu o durată de patruzeci de zile. Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi, dar şi de la patimi sau fapte rele. Potrivit calendarului creştin ortodox, anul acesta Paştele va fi sărbătorit pe 19 aprilie, iar Paştele Blajinilor pe 26 aprilie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE