Preşedintele interimar al Republicii Moldova transmite mesaje Uniunii Europene din Parlamentul de la Bucureşti. Mihai Ghimpu, aflat într-o vizită oficială în România, consideră că aderarea ţării sale la forul comunitar trebuie tratată ca un caz special.
Titus Corlăţean, şeful Comisiei de Politică Externă din Senat crede că şeful statului moldovean aşteaptă o mai mare implicare din partea Uniunii Europene în ceea ce priveşte integrarea Republicii Moldova în clubul celor 27.
“România cred c-ar putea să explice, împreună cu o serie de alţi parteneri europeni, care au aceeaşi viziune ca noi, să explice mai bine la Bruxelles şi în alte capitale ale statelor membre ale Uniunii Europene necesitatea de a fi mult mai deschişi şi mai angajaţi în procesul de aderare viitoare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Uniunea Europeană trebuie să fie mai activă şi nu doar declarativ, ori în acest sens România, în interiorul nucleului de decizie în Uniunea Europeană, poate avea o voce mult mai hotărâtă şi poate determina o prezenţă mult mai activă, mai multă iniţiativă din partea Uniunii Europene prin instituţiile sale, prin reprezentanţii săi ”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE