mai.mdCirca 43 tone de condimente pentru fabricarea salamului cu termen de valabilitate expirat şi o cantitate impunătoare de membrane pentru ambalarea mezelurilor în valoare de un milion de lei au fost descoperite la un depozit în Chişinău de către poliţiştii de la Direcţia investigare a fraudelor.
Marfa a fost confiscată iar patronul întreprinderii riscă, conform legislaţiei în vigoare, art. 84 Cod Contravenţional al RM “Furnizarea de produse şi prestarea de servicii periculoase pentru viaţa şi sănătatea consumatorului” o amendă în mărime de la 7 000 la 10 000 de lei cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.
O altă infracţiune din domeniul economic a fost descoperită în raionul Anenii Noi. Aici oamenii legii au depistat o filieră clandestină de peşte afumat. „Fabrica” aparţinea unui bărbat, în vârstă de 40 de ani care contrafăcea, pe teritoriul vilei sale produse din peşte.
Ca rezultat polițiștii au ridicat 90 kg de peşte roşu afumat, 180 kg de gingirică, 80 kg de scrumbie marinată în asortiment, o tonă de sare, 3 butoaie cu soluţii de prelucrare a peştelui, special amenajate.
Pentru activităţile ilicite desfăşurate capul afacerii a primit o pedeapsă în conformitate cu art. 267 Cod Contravenţional al RM „Comerţul sau transportarea de mărfuri a căror comercializare este interzisă ori limitată prin lege”, alegându-se cu o amendă usturătoare iar marfa a fost confiscată pentru nimicire.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE