Consumatorii SA „Moldovagaz” în ianuarie 2020 au achitat 714,6 milioane de lei pentru gazele naturale consumate, ce constituie 96,4% din valoarea gazelor naturale furnizate.

Achitările consumatorilor casnici au constituit 94,0% din costul gazelor consumate, ce cu 1,2 puncte procentuale este mai mare comparativ cu perioada respectivă a anului precedent, în care plățile pentru gaze naturale consumate au fost de 92,8%.

Nivelul de achitarea a consumatori noncasnici a cifrat 94,8% din costul gazelor consumate, cu 4,4 puncte procentuale mai mult comparativ cu ianuarie anului 2019, când plățile pentru gaze naturale consumate au constituit 90,4%.

Cel mai mare nivel de achitare a gazelor naturale consumate în ianuarie 2020 a fost înregistrat de întreprinderile sectorului termoenergetic. Acest nivel fiind de 99,9% din costul gazelor consumate, ceea ce este cu 0,4 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceiași perioadă a anului 2019.

La solicitarea SA „Moldovagaz” operatorii sistemelor de distribuție în ianuarie 2020 au deconectat 418 locuri de consum ale consumatorilor pentru neonorarea în termen a obligațiilor de plată în valoare totală de circa 1,5 mil.lei.

Totodată, 364 de consumatori finali rău-platnici, instalațiile de utilizare a gazelor naturale ale cărora care anterior au fost deconectate de la rețea, li sa aplicat plata preventivă pentru consumul de gaze naturale.

 

 

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE