După ce socialiștii au insistat mai mult timp asupra demiterii primarului general, Dorin Chirtoacă, ieri în cadrul ședinței CMC acest lucru l-au anunțat și consilierii din PPEM. În acest sens, ei au propus ca să fie organizat un referendum pentru demiterea primarului și organizarea noilor alegeri locale, informează Politik.md.
Cu toate astea fracțiunile PPEM, PSRM și reprezentanții „Partidului Nostru” au împreună 27 de mandate, dar e un număr insuficient pentru inițierea referendumului, scrie Europa Liberă.
La rândul său, Chirtoacă respinge toate acuzațiile și susține că este un joc politic al celor din PPEM, care ar fi făcut o alianță cu socialiştii şi comuniştii, menționează deschide.md. Sursa scrie că primarul este convins că această inițiativă nu va avea sorți de izbândă, la fel cum s-a întâmplat și anterior.
Între timp, fracțiunea PPEM din CMC a trimis o scrisoare deschisă către oficiile centrale ale BERD și BEI, prin care le solicită să ia atitudine față de modul în care este realizat proiectul „Chișinău Urban Road Sector Project”. Cei din PPEM susțin că gestionarea proiectului și gestionarea banilor se face netransparent și defectuos, lucrările sunt de proastă calitate, iar primarul face ingerință nejustificată în proiectul tehnic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE