Convenţia privind micul trafic la frontieră este discriminatoriu, iar beneficiile acestestuia sunt minore. De această părere este preşedinta Partidului Conservator (PC), Natalia Nircă. Totodată, aceasta a salutat restabilirea relaţiilor moldo-române şi vizita preşedintelui roman Traian Băsescu la Chişinău stabilită pentru 27 ianuarie.
“Despre beneficiile traficului este mult de discutat. Acestea sunt modeste şi discriminează alte 2 mln de cetăţeni care nu pot beneficia de acest acord”, a explicat Nirca, joi, 21 ianuarie, într-o conferinţă de presă.
Nirca nu a ezitat să facă unele remarci la adresa lui Băsescu, sugerându-i să facă lobby în cadrul instituţiilor europene în vederea obţinerii regimului liber de circulaţie în spaţiul european pentru cetăţenii moldoveni.
Printre discuţiile despre beneficiile Acordului, Nirca a anunţat discret despre o posibilă reformare a partidului, fără a oferi mai multe detalii. Nirca susţine că membrii formaţiunii poartă discuţii cu partidele extraparlamentare pentru o eventuală fuziune, dar care “să nu ducă la dizolvarea Partidului Conservator”, a precizat dânsa.
Întrebată dacă formaţiunea pe care o conduce va participa la eventuale alegeri parlamentare, Nirca a răspuns afirmativ, sugerând că pledează pentru varianta blocurilor electorale.
Partidul Conservator numără cca 10 mii de membri şi a fost fondat în 2006. La alegerile din 5 aprilie 2009, PC nu a a acumulat 0,29%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE