Noi avem semnale atât din interiorul PCRM cât și din partea organizațiilor din teritoriu precum că mai multe organizații comuniste au părăsit deja această fracțiune. Iar anunțul că ei nu au participat la alegerea președintelui va trezi o nemulțumire foarte mare în rândul primarilor, consilierilor locali, a declarat Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD, luni, 7 decembrie, în cadrul ședinței Parlamentului.
Diacov a menționat și de faptul că PCRM prin intermediul PD au vrut să revină la putere, ”au cerut dizolvarea alianței, au cerut demiterea Guvernului, au cerut demisia președintelui Parlamentului și revenirea la funcțiile importante în stat. A fost o ispită pentru PD și pentru Marian Lupu, dar am rezistat”.
Premierul Vlad Filat a menționat că decizia comuniștilor de a nu participa la procedura de votare îi va face mai puternici ”AIE își asumă responsabilitate pentru ceea ce face și suntem uniți acum mai mult ca niciodată, noi trebuie să fim mai uniți în acțiune”.
Amintim că ieri, deputatul comunist Vladimir Țurcan a anunțat că pleacă din PCRM și ar putea să adere la un alt partid de centru stânga.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE