”I-am adus lui Gumeniță o plăcintă caldă, un ceai și hrană spirituală ce conține cărți despre drepturile omului, tortură, arest și percheziție, susține Ion Guzun, coordonator de proiecte la Institutul pentru Drepturile Omului. ”Vrem să știe că cineva se gândește la el și la condițiile lui, spre deosebire de tinerii care au fost maltratați și bătuți în aprilie 2009”, a mai spus Guzun.
Irina Chirică, tânăra de la Hyde Park, i-a adus un ziar, un CD cu imagini video din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 și câteva cărți de lectură, astfel ”să conștientizeze activitatea lui de până acum și să mediteze asupra celor întâmplate în acea noapte spune”, adăugând că tinerii vor ”să fie tratat diferit decât cei pe care i-a tratat Gumeniță în aprilie 2009. Această acțiune vrea să tragă o alarmă autorităților, care trebuie să ia măsuri urgente pentru ca alături de el să fie închiși și alții care au săvârșit fărădelegi în perioada respectivă.”
În acest sens, grupul de inițiativă ”Conserva” a înaintat o listă a persoanelor care cred ei că trebuie să fie închise: Vladimir Voronin, ex-președinte al Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, ex-prim ministru, Gheorghe Papuc, ex-ministru al afacerilor interne, Valeriu Gurbulea, fost procuror general, Valentin Zubic, viceministrul, Pentru Corduneanu, vicecomisar, Vladimir Botnari, comisarul orașului, Andrei Covaci, inspector la comisariatul general de poliție, Ghenadie Floreac, Iurie Crîjanovschi, și alții.
Ghenadie Brega a adus hârtie igienică și floare de cireș, deoarece aceasta ”simbolizează activitatea de apogeu scurtă a lui Gumeniță.” El spune că tinerii ”optează pentru respectarea drepturilor în penitenciar ale fostului comisar al capitalei”.
Totodată, tinerii au adus un apel către polițiștii pe mâna cărora a ajuns Gumeniță, în care aceștia cer să nu fie maltratat și cer ca să-i fie asigurat dreptul la justiție echidistantă.
Menționăm că Iacob Gumeniță a fost arestat, joi, 15 aprilie, pentru 10 zile, în calitate de bănuit în dosarul privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către colaboratorii de poliție în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE