Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben de ceață în toată țara. Astfel, noaptea și dimineața la 16 octombrie, pe spații extinse se prevede ceață, izolat cu vizibilitatea de 200 m și mai puțin, local cu menținerea ei în prima parte a zilei.
Potrivit specialiștilor, riscurile acestui fenomen natural ar putea fi reducerea vizibilității; perturbarea traficului rutier și feroviar; este posibilă creșterea nivelului poluării aerului, mai ales în orașele mari.
De asemenea, specialiștii menționează că persoanele care suferă de boli respiratorii sau cardiac s-ar putea îmbolnăvi sau poate apărea stare de discomfort.
În același timp meteorologii recomandă utilizarea luminilor de întâlnire și ceață ale automobilului pe toate categoriile de drumuri; deplasarea cu viteză redusă în traficul rutier; evitarea efectuării manevrelor de depășire cu autovehiculul; mărirea distanței de siguranță între vehicule, precum și menținerea sub control a stării de sănătate, îndeosebi în cazul persoanelor din categoriile vulnerabile.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE