Noul primar de Pepeni, Oleg Cernei a fost investit astăzi în funcție de către Consiliul Electoral de circumscripție Sângerei. Odată cu procedura de investire, consilierii comunei Pepeni, au decis constituirea unei coaliții proeuropene în consiliul sătesc „Pepeni sat European”. În cadrul ei au intrat consilierii locali:

 Maria Palamarciuc

Vasile Socolenco

Andrei Jacot

Nina Chetraru

Vasile Jacot

Gheorghe Manoila

Andrei Gherbovetchi

Oleg Cernei

Prin constiuirea acestei coaliții, a declarat primarul de Pepeni, Oleg Cernei, se transmite un mesaj puternic opiniei publice locale și raionale că proiectele europene în localitate vor continua și chiar vor fi amplificate. Este vorba de continuarea finalizării unor obiecte de infrastructură, cu acoperire financiară necesară, vitale pentru lociutorii din Pepeni.  Vorbim de stația de ieprare din pepeni estimată la un cost de 11 milioane 800 de mii lei, renovarea iluminatului stradal de 500 de mii  de lei, procuararea unui echipament privind sonorizarea casei de cultură din sat, estimat la  450 de mii de lei,  dotarea unei grupe creșă la gradinița locală de 450 de mii lei, renovarea scuarului casei de cultură „Nicolae Glib”- 500 de lei și reconstrucția stadionului sătesc la un cost 450 mii lei.

Acestea și alte proiecte europene sunt în derulare, iar obiectivul consiliului local Pepeni este atragerea fondurilor de preaderare europene pentru bunăstarea locuitorilor comunei, accesul la servicii de calitate și oferirea unei siguranțe sociale pentru viitorul locuitorilor din Pepeni.

Satul Pepeni numără aproximativ 6000 de locuitori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE