Consiliul Municipal Chişinău (CMC), ales în vara anului 2007, s-ar putea autodizolva, pe motiv că „nu este funcţional”. Propuneri în acest sens au făcut joi, 25 iunie, consilierii Valeri Pavlov (PCRM) şi Valeri Climenco (Ravnopravie). Până marţi, 30 iunie, liderii fracţiunilor urmează să se întrunească şi să decidă cum vor acţiona mai departe.
Cei doi consilieri au declarat că actuala componenţă a CMC nu este funcţională, iar aleşii locali doar mimează faptul că ar activa, de fapt, minţindu-se unul pe altul.
Liderii de fracţiuni vor lua în calcul şi posibilitatea de a lua vacanţă până la 29 iulie, când vor avea loc alegerile parlamentare. Deciziile luate în această perioadă sunt populiste, au invocat aleşii locali.
Dacă, totuşi, se vor întruni într-o şedinţă viitoare, consilierii vor conveni care dintre chestiunile incluse pe ordinea de zi să le examineze, astfel încât acestea să nu provoace discuţii interminabile.
După mai multe tentative de a se întruni în şedinţă, consilierii au reuşit joi să se adune. După mai multe ore de dezbateri, în care nu au aprobat nicio decizie, ci doar au luat act de informaţii, hotărând să ia o pauză.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE