Lucrările de  pe şantierele de construcţie a caselor pentru sinistraţii din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii sunt în toi. Astfel, la Nemţeni vor fi construite 90 de case pentru sinistraţi, 40 dintre care urmează să fie finanţate  de Fundaţia „Concordia”.
La deschiderea şantierelor de construcţie, care a avut loc ieri, şeful şantierului de construcţie Mihail Peatihacinîi, a menţionat că în total la construcţia caselor vor lucra câteva zeci de echipe câte 4-5 oameni în fiecare, 90% dintre care reprezintă localnicii, care au trecut cursurile de calificare respective.
Pe şantierul unde se va construi satul Cotul Morii, au fost  făcute drumurile, repartizate locurile pentru construcţia caselor şi distribuite echipele de constructori. Aici urmează să fie construite peste 500 de case.
Prezent la eveniment, premierul Vlad Filat a dat asigurări viitorilor proprietari ai caselor că satul va fi gazificat, conectat la apeduct, va beneficia de grădiniţă, şcoală şi  alte obiecte de menire socială.
„Tot la ce am convenit anterior rămâne în vigoare. Nu aveţi de ce să vă faceţi griji – lucrările de construcţie vor fi finisate în termenii stabiliţi”, a  mai spus premierul.
Muncitorii de pe şantiere vor fi cazaţi într-un orăşel de corturi, amenajate, pentru început, cu condiţii pentru cazarea a 400 de persoane. Aceştia vor fi asiguraţi cu hrană, servicii de igienă, alte necesităţi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE