Primarul general, Dorin Chirtoacă, cere ca serviciile de profil să intervină în caz de avarii în maxim o oră. Solicitarea afost făcută luni, 15 februarie, în contextul avariei de proporţii din 11 februarie, în urma căreia circa 11 mii de apartamente, dar şi mai multe grădiniţe şi şcoli din municipiul Chişinău au rămas preţ de 12 ore fără apă caldă, căldură şi lumină.
În această orine de idei, primarul a solicitat structurilor responsabile să prezinte un demers către Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică (ANRE) pentru a modifica regulamentul. Astfel, intervenţiile în caz de avarii să parvină într-o oră şi nu în decurs de 72 de ore prevăzute de actualul regulament de activitate al Union Fenosa.
Potrivit lui Mihai Arusoi, director comercial S.A. Termocom, “echipa de intervenţie a început lucrările de reparaţie la 8 dimineaţă, când puteau să o facă şi la miezul nopţii”.
Totodată, Chirtoacă a sugerat ca Centrala de la Kuciurgan să compenseze energia electrică în cazul căderii de tensiune.
Amintim că în urma căderii de tensiune pe linia de tensiune înaltă 110kV CET1-Străşeni, înregistrată în seara de 11 februarie, sectorul Buiucani şi parţial Centru şi Botanica au fost deconectate de la comodităţi.
Totodată, în zona suburbană au fost deconectate de la energia electrică 10 centrale termice din localităţile Ghidighici, Coloniţa, Dobruja, Ciorescu, Cricova, Tohatin, Stăuceni, Băcioii-Noi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE