Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a lansat astăzi, 15 ianuarie, o declarație șoc în cadrul eveimentului de comemorare a marelui poet Mihai Eminescu, anunță Politik.md. Potrivit primarului, la vânătoare din Pădurea Domnească au participat deputați și miniștri, dar numele acestora este ținut în secret.

„Nu am deocamdată nume. Nu înțeleg de ce nu a fost prezentată lista completă. Declarații s-au făcut multe. Pe lângă ceea ce este înregistrat în registru, au mai fost niște oameni cu funcții înalte în stat, inclusiv miniștri și deputați de la toate formațiunile. De la PL a fost directorul Moldsilva, Ion Lupu. Alte persoane nu au fost”, a menționat edilul capitalei.
De asemenea, Dorin Chirtoacă a menționat că soarta directorului Moldsilva urmează să fie decisă la una dintre ședințele biroului partidului.  „Pentru mine este principial de a scoate la lumină adevărul, ca lucrurile să fie îndreptate. Altfel, care este diferența dintre noi și comuniști? Ei l-au omorât pe Valeriu Boboc și au ascuns crima, iar acum noi ascundem acest incident”, a mai spus primarul.
Amintim, că acest incident se află în procedură de anchetare penală. În acest sens, procuratura de Fălești îl suspectează pe vicepreședintele Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu, iar de omor a fost acuzat în mod public și procurorul general, Valeriu Zubco. Acesta, însă și-ar fi luat un concediu pentru perioada anchetei. Alte persoane implicate în acest caz mai sunt și președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, precum și directorul Moldsilva, Ion Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE