Autoritățile din stânga Nistrului pregătesc un recensământ, în cadrul căruia urmează să fie numărată populația și casele, după care va fi creată o bază de date în format electronic, anunță Politik.md.
Recensământul va avea loc în perioada 14-25 octombrie, informează agenția de presă „Новости Приднестровья”.
În prezent, au loc pregătiri pentru procedura de recenzare, teritoriul este împărțit pe sectoare și sunt delegați recenzorii.  De asemenea, se pregătește transportul mobilierul și birotica necesară activității.
„În timpul pregătirii listelor pentru recensământul clădirilor s-a depistat o problemă. Multe case nu avea indicatori cu numărul casei, iar străzile nu aveau indicatori cu denumirile străzilor. Pentru a rezolva problema, s-a dispus ca persoanele juridice, care au în proprietate acele clădiri să instaleze plăcuțe cu numerele clădirilor, iar autoritățile să reinstaleze indicatorii cu dennumirile străzilor.
Termenul limită pentru îndeplinirea acestor condiții este până pe 1 octombrie”, menționează agenția de presă.
În Grigoriopol necesarul de recenzori este de 142 de persoane, printre candidați sunt și persoane care au mai participat la același proces în 2004, sunt persoane din sistemul de învățământ, din domeniul economic, dar și pensionari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE