“Comparativ cu alegerile parlamentare din noiembrie, anul trecut, când au fost procesate 2000 de procese verbale, în acest an sunt 6000 de procese verbale. Este imposibil să faci un volum de muncă triplu în aceeaşi perioadă de timp”, a explicat Ciocan.
De asemenea, preşedintele CEC a precizat că buletinele de vot se procesează la nivel de circumscripţie, ceea ce înseamnă că în mun. Chişinău, care formează o circumscripţie, nu se face diferenţă între suburbii şi oraş în procesul de numărare. Acesta a precizat că rezultatele finale vor fi prezentate cât de curând posibil.
“Vǎ îndemn la calm şi rǎbdare. Oamenii muncesc, dar au nevoie de o pauză pentru a asigura numărarea calitativă a voturilor. Datele oficiale nu sunt doar cele care sunt procesate manual, dar şi cele care sunt introduse în sistemul informaţional al CEC. Deocamdată, informaţiile pe care le are biroul electoral Chişinău nu au ajuns în sistemul CEC”, a subliniat Ciocan.
Pe parcursul zilei de ieri la CEC au fost depuse 10 contestaţii, în cazul a 2 contestaţii s-au luat hotărâri,  5 contestaţii au fort transmise spre examinare MAI. În câteva localităţi a fost extinsă perioada votării, cu circa 2 ore. În mun. Chişinău votarea a fost extinsă cu o oră în 3 secţii de votare.
Datele CEC mai arată că în acest an, rata de participare la vot în Chişinău (56%) a fost mai mare, comparativ cu alegerile din 2007, când au votat 52,55% din alegători.
Întrebat de ce în mun. Bălţi procesele verbale sunt procesate 100%, Ciocan a menţionat că Circumscripţia Chişinău are 300 birouri electorale, comparativ cu 60, cât are Circumscripţia Bălţi.
De menţionat că, după procesarea a 43,33% din procesele verbale, candidatul PCRM, Igor Dodon obţine  51.59%, Dorin Chirtoacă - 43.96%, Valentina Buliga - 1.98% din voturile alegătorilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE